Кава у горнятку – рецепти на час карантину

Карантин – це не лише незручності та обмеження. Це час вивчати нові рецепти та смаки. Тому Pecher`s Coffee&Tea починає ділитись з вами рецептами кави та чаю, які ви можете спробувати вдома.

Рецепт приготування заварної кави в домашньому горнятку. Правильне співвідношення кави 6-7 грам на 100 мл води. Виберіть свою улюблену кружку і розрахуйте необхідну кількість кави на один ранок. Найкраще молоти тижневу норму на вихідних. Так і кава не втратить свої властивості, і час заощадите.

Візьміть своє улюблене горнятко і засипте на дно необхідну кількість кави грубого помелу. Дуже швидко ви будете виконувати цю дію "автоматично". Залийте гарячою водою до 96 градусів.

Після того, як чайник закипів, дайте йому 5 хвилин охолонути. Цієї температури цілком достатньо, щоб кава повністю розкрила свій смак і аромат. Ніколи не заливайте каву крутим окропом.

Ми залишаємо напій настоятися 4 хвилини і потім добре вимішуємо чайною ложечкою. Зачекайте, поки великі частки осядуть на дно горнятка. Згори буде золотиста пінка, яку можна при бажанні зібрати ложечкою. Цукор додавайте до смаку. Можна зробити це, коли замішуєте каву. Або поставити на дно на першому етапі, попередньо підібравши необхідну кількість.

Все просто. Кілька хвилин і насичений аромат свіжої кави наповнює ваш будинок. Пийте каву не поспішаючи. Бо ви зекономили достатньо часу на його приготуванні. Тепер можна розслабитися і спланувати новий насичений день. Добрий ранок починається з улюбленої чашки справжньої кави. Приємного смакування! Бережіть себе та своїх близьких! З нетерпінням чекаємо нашої зустрічі після карантину.